Open Transport Tycoon Deluxe

Hvad er Transport Tycoon Deluxe?
Transport Tycoon er et gammelt spil fra 1994, som I 1996 blev opdateret en deluxe version. I spillet skal man opbygge et transportfirma og transportere kul til kraftværker og sætter flyruter mellem byer. Spillet kan sammenlignes med Sim City.

OpenTTD

Grafikken er ikke specielt god og plottet lyder måske ikke umiddelbart morsomt, men overraskende nok er det et spil jeg sagtens kan blive ved med at spille igen og igen. Selv om det er simpelt er det utroligt morsomt.


Hvordan får jeg fat i spillet?
Selv om spillet er gammelt er der heldigvis mange der stadig er helt forgabt i spillet. OpenTTD er en klon af spillet, som udover klone spillet oprindelig funktioner og udseende og indholder en del fejlrettelser i forhold til det oprindelige spil, men også ny funktionalitet i kraft af en multiplayer del og en række andre forbedringer. Se mere på http://www.openttd.org/

Egentligt skal man have en orignal version af Transport Tycoon Deluxe for at spille OpenTTD, men heldigvis kan de filer man skal bruge hentes mange steder på nettet. Det er utroligt at installere openttd under linux. Det kan nemlig gøres ved at brug af autopackage. Først hentes den nyeste version (i skrivende stund 4.7) af spille fra siden
http://www.familie-kirchhofer.de/openttd/autopackage/ også installeres openttd og autopackage meget simpelt med

tjansson@dirac:~$ wget http://www.familie-kirchhofer.de/openttd/autopackage/openttd-0.4.7.x86.package
...
tjansson@dirac:~$ sh openttd-0.4.7.x86.package

Den sidste kommando starter autopackage grafiske grænseflade og resten er meget nemt. Hvis man er så uheldig at bruge Windows kan man også hente det oprindelige ikke patchede spil på http://www.abandonia.com

Only registered users can comment.

 1. Torben fløjborg: OpenTTD har flere features end det oprindelige Transport Tycoon, så man kan godt sige at det er lidt nyere, men på den anden side – “If ain’t broke – don’t fix it” 😀

  Rasmus: Hvis du installere Linux versionen, skal du som jeg skriver skrive “sh openttd-0.4.7.x86.package” f.eks. Hvis det er Windows versionen, så skal du nok lede et andet sted. Det har jeg nemlig ikke lige undersøgt.

 2. Hej
  Jeg ved ikke hvor jeg skal spørge så jeg prøver hos jer.

  Jeg har skiftet min pc’er, men kører stadig 98 se.
  har instaleret TT delux. men kan ikke finde editoren !!!!!!!!!!!!!

  Er det noget jeg skal finde på nettet eller hvad ?
  Vær rar at hjælpe mig. da jeg tidligere brugte meget tid på at skabe div. landskaber for derefter at ” spille ” dem.

 3. Hej alle i dankes fans af TTD. jeg ville bage lige gøre opmærksom på at det nu er muligligt at få danske tog med i sit spil. vi er lige nu i Version 0.0.3 som gør at følge danske tog er med.
  Ardelt (1958) – Litra ME II (1981) – Litra EA (1984) – Coradia Lint 41 DMU (2007) – Litra EG – Litra FC – IC4 – – Litra MT – Litra B
  følg udvikingen af the Danish transport set på siderne.
  http://ttdxd.ooas.dk og http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?t=9012&postdays=0&postorder=asc&start=0

  hilsen
  projeck leder OKF2000

 4. hej med dig.

  jeg kan fortælle dig at der er kommet en nyer version til win xp som hedder Locomotion.

  med venlig hilsen fra Lene

 5. Jeg søger Transport tycoon de luxe. kan nogen fortælle mig hvor det kan købes. jeg hat ikke PC bank. Men kansende pengene direkte til leverandøren. på forhånd tak.

  poul fra 1928

 6. dav.

  Har brug for hjælp til at få installert ttd. Har installert det lam transport tycoon deluxe.
  Men har det med ikke at kunne forstå det hele så godt. Skal nærmest have tingene skåret ud i pap, og den der læs mig fil fatter jeg ikke.
  Så håber der er nogle der kan hjælpe

 7. Findes der virkelig ikke et dansk openttd community? Jeg har i hvert fald ikke været i stand til at finde noget. Der findes et par forskellige småsider, som den her der beskriver noget om spillet. Men ikke en rigtig community side, som kan få samlet de danske spillere.
  Er der nogen der kender til en nuværende?
  Eller er der nogen der kunne være interesseret i at være med til at lave/drive en sådan side? Jeg sætter gerne en op, hvis interessen er der.

 8. hvordan instalere jeg de danske toge i spillet? jeg har hentet en zip fil, men hvor skal jeg gøre af den) så jeg få dem med i spillet… jeg synnes det vildt fedt med alle mulige måder at kunne detalieret sætte spillet op så det passer helt til det game play man ønsker. det er en sand fryd at spille mit ynglings spil fra mine unge år med mulighed for så mange danske detaljer….

Leave a Reply