At bestige sarkofagen

Efter at have været på Svalbard i et par dage tog vi onsdag den 16 august op på sarkofagen (512m). Jeg har ingen synderlig erfaring med at klatre og følte mig lidt som den eneste der virkeligt kom fra et flat land, da jeg var sammen med Ole-Christian(NOR), Frederik(NOR), Markus(SVE) og Michel (GER), der alle var vokset op med friluftsliv og høje bjerge.

Turen rundt om sarkofagen

Som det er sædvane på Svalbard var vi nødt til at leje en riffel i en butik, da studenterriflerne på UNIS alle var udlånt. Vejret var overaskende godt og jeg havde kun en tynd sort termotrøje på vejen op. Vi valgte en lidt utraditionel angrebsvinkel, men jeg følte mig et ganske sikre hænder med alle disse erfarende klatere rundt omkring mig. Vi endte derfor at klarte op af en side som næste kun bestod af løse sten og vi var derfor nødt til at kravle på en horizontal linje for at undgå at lave stenskred ned i hovedet på hinanden.

Markus(SVE) på vej op af bjerget

Da vi nåede toppen spiste vores medbragte frokost med myseost, fjelbrød og et par uge for gamle dåsecolaer. Det viser sig at man på Svalbard ikke smider mad når den bliver for gammel i Svalbardbutikken derfor kan man ofte købe nogle varer meget billigt. Af samme grund levede jeg, nærrig som jeg er, af frosne pizzaer til 10 norske kroner de første 3 dage.

På toppen

Ole Christian (NO) og Frederik(NO) på toppen

Turen ned af bjerget var meget mindre dramatisk, men også spændende, da det turen gik henover en isbræ. Heldigvis havde solen stegt hele dagen, så alt overflade sne var smeltet og man kunne se revnerne i isen, som man ellers skal være meget forsigtigt i nærheden af. Hvis vi havde vist vi skulle henover isen havde vi nok lånt et gletchersæt, med udstyr til at rede folk op hvis det går galt, men i denne situation var det nok at være forsigtig.

Michel(GER) på isbræen

Det ville dog være forkert at sige at der ikke skete noget, da Markus(SVE) var så uheldig at falde i en lille strøm af smeltevand, så hans tøj blev gennemblødt. Vi havde alle ekstra tøj og var ikke langt hjemmefra, så det kun en lidt hurtigere og kold hjemtur til Nybyen.

Resten af billederne kan ses her – 39 Billeder fra turen til Sarkofagen.
Se også Ole Christians blog med flere billeder hvorfra jeg også har lånt billedet af kortet.

Only registered users can comment.

  1. Hold da helt op, hvor det ser spændende ud, med de ture og overlevelserkurser I indtil nu har været på deroppe i det uvante terræn -måske lige især for dig fra det bjergfrie Danmark!?! Man kan dog godt blive lidt nervøs for, hvordan eller om du forandrer dig for meget på din “udviklings/dannelsesrejse”!! Kommer han mon hjem som et blandingsfix af en bjergged og Rambo med spiseforstyrrelser ?? Gamle pizzaer og dåsecolaer!!! Arj altså….ka’ man ikke sende en madpakke??
    Flotte billeder – men desværre kom der ikke billeder med fra Jeres tur op på Sarkofagen. Jeg kan kun se kortet men fulgte din anvisning og så på Ole Christians billeder, hvor du også var “in action” med og uden våben! Det næste billede bliver vel et, hvor du har dine nye hjemmelavede isbjørnekamikker på!?!
    Glæder mig til at læse og se mere ….. det’ jo næsten som en julekalender på forskud! ;o)

    Kærlig hilsen fra Ann

  2. Hehe – der er måske noget om det med geden. Jeg spiser pap og hopper rundt på sten. Det eneste jeg mangler er et gedeskæg, men det er der jo råd for. 😀

    Jeg havde rykket rundt på billederne og viste ikke jeg havde ødelagt linksene, men de er fixet nu, så det skulle være til at se. 🙂

Leave a Reply