Hejst op i helikopter

I andledning af Forskningsdagene 2006UNIS (Universitets centeret på Svalbard) var der brug for 2 studerende til at deltage i en demonstration af en redningsaktion med helikopter. Jeg var så heldig at jeg fik meldt mig meget hurtigt, så sammen med Sindra skulle vi reddes af en helikopter på græsplænen foran UNIS. På dette billede bliver jeg hævet op i helikopteren.

svalbard

For at få hele øvelsen til at se mere realistisk ud skulle vi også sætte et telt op og sikre det ret kraftigt, da vindene under en helikopter bliver meget kraftige. Vi fastgjorde derfor teltet med 10cm lange søm, hvilket er det eneste man kan få ned i jorden, da den er fuldstændig frosen. Bagefter lagde vi sten rundt om teltet for undgå at få luft ind under teltet.

svalbard

Vi havde såkaldte scooterdress, beskyttelseshandsker og meget store smil på, da vi sad op i helikopteren og så ned på tilskuerne.

svalbard

svalbard

Af gode grunde har jeg ikke selv så mange billeder hvor jeg bliver hejst op i vejret, men vi fik en rundtur ud over adventsdalen og havneområdet, hvor jeg tog et par billeder.

svalbard

Der er som altid lidt flere billeder at se fra helikopterturen – 26 billeder fra min helikopterfærd. Jeg har også fået installeret det frie program hugin og har derfor fået lavet et lille panoramabillede af longyearbyen set fra UNIS.

svalbard

Only registered users can comment.

 1. Kære Thomas!

  Som sædvanlig er det en stor fornøjelse at modtage dine nyhedsbreve. Sikke en spændende tur!!
  Det er herligt at være med på sidelinien. Det kunne gå hen at blive et rigtig godt “billedforedrag” til brug for skoler og institutioner, når du en gang kommer hjem!!??? Jeg kender en interesseret skole!!! 🙂
  Mange varme hilsner fra
  Claus & Pia.

  Fortsat rigtig god tur!

 2. Hej champ –

  Ligner en rigtig spas tur. Får du overhovedet tid til at lave noget fysik deroppe, med al den natur og action der skal opleves?

 3. Fint Thomas.
  Så fik de da også testet linen 😉
  Jeg synes også jeg begynder at ane et rigtigt explorerskæg på hagen. Det er da bare en fed tur.

  mvh Finn

Leave a Reply