My sweet -16 (næsten)

I går tog Pernille tilbage til Stokholm og vi ser først hinanden igen om 2 måneder. Jeg tror dog Pernille er glad for ikke at være på Svalbard lige nu, da temperaturen er faldet til omkring -14 grader med en windchillfactor, som får temperaturen ned på -24. De følgende grafter er taget fra haldde.unis.no/vaerdata den 10-10-06.

svalbard


svalbard

svalbard

Grunden til jeg skriver dette indlæg er for at vise lidt flere billeder jeg har taget, men som jeg ikke skrevet en historie om. Nedenfor er der highlights fra de fire grupper af billeder jeg har taget.

Finsk krebsefest (18 billeder)
To af de mandelige finske studerende på UNIS inviterede på finsk krebsegilde med massere af krebs og vodka. Jeg ved ikke helt hvad der gik galt, selv om vodkaen er under mistanke, men det blev den vildeste fest jeg har været med til her oppe. Pernille og jeg hørte dagen efter adskellige historie om folk der vågnede på andre folks badeværelser. 😀

svalbard

svalbard

svalbard

Resten af billederne fra Pernilles besøg (31 billeder)
På den ene bjergside i den dal, hvor Longyearbyen ligger, findes der en mine. Den er ikke aktiv og meget faldefærdigt, så da Pernille og jeg besøgte minen gik vi ikke ind i den, men beundrede den på afstand.

svalbard

Om søndagen var alle ret kvæstede af krebsefesten om lørdagen og vi besluttede at droppe vores ret ambitiøse planer om at bestige Nordenskjold, hvilket er en 6-8 timers vandretur. Heldigvis fik vi alligevel muligheden for at opleve lidt natur, da de meteorlogistuderende skulle have hjælp til at tage en vejrmast ned et godt stykke inde i Adventsdalen. Det var ret koldt og til Pernilles store glæde fik vi udleveret de meget varme scooterdragter.
svalbard

svalbard

Den sjette billedeuge (17 billeder)
Om fredagen mødes alle de studerende om aften og holder fredagsbar. I midten af lokalet er der en stor pejs og et tilsvarende stor tårn til skorstenen. Af en eller anden grund står der en flaske whiskey et stykke op i toppen og dem der har lyst kan kravle op i tårnet og drikke en tår ganske gratis. Jeg havde glemt at jeg åbenbart er lidt højdeskræk, for da jeg skulle ned igen blev mine fødder og hænder meget svedige og det virkede som en overaskende god ide at blive siddende i toppen af tårnet i al fremtid. Heldigvis er alle de andre studerende nogle klatreaber og med god coaching fra Fredrik kom jeg også ned igen.

svalbard

svalbard

Skitur på Longyearbreen (26 billeder)
Det er ved at være et lille stykke tid siden, men sammen med Pia og Michel tog jeg forrige lørdag på ski (crosscontry) ned af Longyearbreen.

svalbard

svalbard

Smeltevandet fra gletcherne laver kanaler i isen, som om vinteren af gode grunde ikke er så aktive mere. Pia lagde sig i indgangen og Michel morede sig med at skubbe sne ned i hovedet på hende. 😀
svalbard

Only registered users can comment.

 1. Hej Thomas
  Ida har givet os din hjemmesideadresse, og engang imellem går jeg ind og ser dine dejlige billeder. – Det er godt nok utroligt smukt og pragtfuld natur, du beværer dig rundt i – men dog også meget koldt at se på.
  Det lyder som om du trives og Flemming og jeg vil da gerne høre om din tur når du engang kommer hjem.
  Mange kærlige hilsener Marianne – Ida’s mor

 2. Hej Marianne.
  Ja det er meget flot heroppe selv om det snart ikke er til at se mere. 😀 Solen ser vi ikke længere og fra den 14 November vil der være sort som natten døgnet rundt. Jeg vil meget gerne fortælle jer om min tur når jeg kommer hjem.
  KH
  Thomas

Leave a Reply