“Overflow: auto” og IE 6

Jeg har lige opdaget en pinlig fejl. Da jeg sjælendt ser min egen side fra Windows endnu mere sjældent ser siden i Internet Explorer, så er det først lige gået op for mig at den må have set forfærdelig ud, da IE er notorisk kendt for ikke at kunne håndtere CSS ordentligt.

IE
Jeg skriver gerne kommandoer i mine linux relaterede artikler og har blandt andet brugt dette stykke CSS for at vise dem pænest:

pre.code {
 font-size: 120%;
 padding: 0.5em;
 border: 1px dashed #8cacbb;
 color: Black;
 background-color: #f7f9fa;
 overflow: auto;
}


men dette vises ikke rigtigt med IE, da den ikke selv kan justere vidden uden en width parameter:

pre.code {
 font-size: 120%;
 padding: 0.5em;
 width:300px;
 border: 1px dashed #8cacbb;
 color: Black;
 background-color: #f7f9fa;
 overflow: auto;
}

KHTML, webkit og Safari
Lige som jeg troede at det var nok at teste i IE6, Firefox, så viste min kærestes mac’s Safari browser også at lave problemer. Safari viser sider gennem webkit, som er en modificeret version af KHTML, som er KDE’s Konquerors HTML rendere. Jeg har selv lige testet i Konqueror som ikke har problemer med siden, men webkit viser ikke siden ordentligt, så det kan være jeg skal arbejde lidt mere på noget CSS, som alle disse browsere viser ordentligt. Der er åbentbart andre med samme problem

http://dev.l-c-n.com/overflow/index-1.php

Only registered users can comment.

 1. Nu bliver jeg lige nødt til at spørge: Er det meningen, at de skal være så små, tegnene i din boks? ;P For i IE6 er de større… :S

Leave a Reply