Billig 24” skærm – Samsung 245B

Jeg har længe haft brug for mere plads på mit digitale skrivebord og jeg har i gennem længere tid overvejet to muligheder. Enten skulle jeg købe mig endnu en 19” skærm og have et setup med 2 skærme med opløsninger på 1280×1024 eller købe en ny stor skærm der kunne klare det hele.2 muligheder
Jeg blev hurtigt klar over at jeg ville blive meget irriteret over at have 2 forskellige 19” skærme stående og derfor var det vigtigt at jeg fandt endnu en AOC LM928 skærm. Skærmen er ikke længere tilgængelig på edbpriser.dk, men ved en googlesøgning fandt jeg den til Kr.2.798,00, hvilket er langt over hvad jeg vil give for en gammel 19” skærm.

Den anden mulighed var at købe en ny skærm. Der var to skærme jeg synes virkede interessante:

Efter at have tænkt over det i et par dage fandt jeg ud af at 1680×1050 ikke var nok og kun 245B med sine 1920×1200 ville give mig den ekstra plads jeg drømte om.

TN-panel
Der er ingen tvivl om at 245B er en økonomiskærm og at Samsungs 245T er meget bedre, hvilket også er blevet fremhævet i en del af de anmeldelser jeg har læst, men Samsung 245T koster med sine 6883 kr. inkl. levering også over det dobbelt af 245B, hvilket er helt uden for mit budget. Grunden til den store prisforskel er at 245B bruger det meget billigere TN-panel, hvilket giver begrænsninger på synsvinklen og dårligere billedekvalitet end ved de dyrere S-PVA paneler. Skærmen kommer med en standard indstilling på 100% brightness og 75% contrast, hvilket er alt for kraftigt og gør ondt i øjene og en mere fornuftig indstilling er 50% brightness og 54% contrast som det kan ses i anmeldelsen fra xbitlabs.com.

Alt i alt et god køb
Alt i alt er jeg glad for at have købt skærmen. Jeg er gået fra 1280×1024 til 1920×1200 og skærmen ser flot ud og er lækker at arbejde med. Jeg bruger primært skærmen til kontorarbejde, men spiller også af og til FPS spil som DOD. Til begge disse anvendelser er skærmen god og jeg savner ikke noget, men jeg er heller ikke grafiker og har derfor ikke brug for perfekt farvegengivelse. Effekten af den lave synsvinkel [160 grader] er helt klart tydeligt, men er man ikke bedre vant generer det ikke synderligt selv når man er to der ser video et par meter fra skærmen.Anmeldelser

Anmeldelser for SAMSUNG SyncMaster 245B


Samsung SyncMaster 245B 24in Monitor
[trustedreviews.com]

Despite the 245B’s shortcomings, it’s the price that will attract potential buyers, and at £346 including VAT, this is by far the cheapest 24in monitor we’ve seen. Of course a big part of that cost saving is due to the TN panel, and you’ve got to decide whether you’re willing to compromise image quality for the sake of cost.

The Samsung SyncMaster 245B is definitely a value focussed 24in display, where hitting a price point was clearly the goal over offering great image quality. If you’re looking for a 1,920 x 1,200 monitor for gaming and you’re on a very tight budget, then this is definitely an attractive option.

24″ LCD Monitors Roundup (page 16) [xbitlabs.com]

So, the SyncMaster 245B is a good product overall. It is neat and practical, with a good setup and a much lower price than its competitors based on other matrix types. I can see only two drawbacks in it: it lacks Response Time Compensation (if you want a monitor for playing games, you may find the 245B too slow) and it has narrow vertical viewing angles.

So, before purchasing the SyncMaster 245B, take a look at it alive. Think about its possible applications and how it will stand on your desk. It’s quite possible that it would be better for you to add some money and buy a VA-based model with much wider viewing angles, for example a SyncMaster 245T

REVIEW: Samsung 245B Part 16 [prad.de]

If you are looking for a large, inexpensive LCD monitor that need only be put in place and switched on and is then ready for use, you will not go wrong with the SyncMaster 245B from Samsung. This first available TN panel 24-inch monitor will be fully satisfactory fort he average discerning user and is recommended for work, games and multimedia applications.

Only registered users can comment.

Leave a Reply