En gammel bærbar er en fantastisk server

Jeg var så heldig at få en gammel bærbar. Den havde dog kun 32mb ram, 233 MHz, 3,2 GB harddisk og netværk gennem pcmcia porten. Under alle andre omstændigheder villle jeg have kørt Mandriva linux på maskinen, men netinstallationen krævede 64mb ram, så det droppede jeg. Efter at have prøvet slackware og vector linux endte jeg med Debian Testing med kerne 2.6.12-1-386. Forbindelsen til serveren er en 10/10 mbit forbindelsen leveret af dansk bredbånd gennem min boligforening. Nyt: Nu er den blevet opdateret og har ialt 128mb hukommelse.

Installationen var relativt nem, og hurtigt efter havde jeg et basis system. Udover at være en Webserver med PHP, MySQL og webalizer bruger jeg også serveren som printserver med cups. Jeg ser denne server som et godt eksempel på hvor flexibel Linux er. Denne maskine ville være ubrugelig til moderne Windows og hvis man havde beholdt Windows 98 ville man udsætte sig selv for store sikkerhedsproblemer og ikke kunne gøre halvdelen af hvad man er i stand til med Linux. Læs mere om serven og opsætningen i mine linux noter.

Only registered users can comment.

  1. Da jeg ikke har den store kendskab til andre styreprogrammer end windows ville jeg lige høre mig ad.
    Jeg har en laptop stående som server derhjemme. Jeg bruger den til at downloade og afspille film og musik.
    Mit spørgsmål er så om fx. Debian, Ubuntu ect. er mere egnet til mit formål? Er der nogle ide i at skifte brugerflade? Hvis der er.. hvad er så best?

    Med venlig hilsen
    Mike

  2. Ubuntu ville jeg klart andbefale hvis du aldrig har prøvet Linux før. Det er gratis at prøve og kommer i form af en live-cd, hvilket betyder at du kan boote på cd’en uden at påvirke din Windows installation, så jeg vil bare anbefale dig at prøve det af. En standard Ubuntu kommer med det grafiske miljø Gnome som er meget gennem arbejdet og godt. Senere kan du afprøve ting som KDE eller XFCE, men Gnome er godt startsted.

Leave a Reply