Windows installeren er da pinlig!

Da jeg lige har investeret i spillet DODS (Day Of Defeat Source) og er helt syg for at spille det. Jeg har med noget held fået det til at kører under wine på mine stationære under Ubuntu og da det er godt, men ikke helt så godt som under Windows, besluttede jeg mig for at installere Windows på min stationære igen.

Det er lidt over et år siden at Windows røg ud igen og jeg er i mellemtiden lykkeligt levet i uvidenhed om styresystemet. Jeg frigjorde en 25GB partion /dev/hda5 og satte installations CD’en i.

For det første er installeren grim. Selv om flere linux f.eks. Ubuntu installeren er ikke grafisk er den ikke tilsvarende håbløs, men det er tilgiveligt, da XP er ved at være en gammel dame på markedet. Jeg kom så til det punkt hvor den listede mine partioner op. Der var mine 4 partion med ext3 og en swap og installeren skrev ukendt? Seriøst underligt at den ikke kan genkende filsystemer som ext3 og linux swap – de har jo være her i evigheder!

Jeg har ikke særligt høje forventninger til Windows og kunne heller ikke andet end at grine lidt tragikomisk, da følgende skete. Jeg slettede hda5 for at installere Windows istedet, men da jeg skulle installere fik jeg vide at Windows skulle ligge på første partion. Fint nok tænkte jeg og afbrød installation for at flytte mine data fra /dev/hda1 til et andet sted, men af en eller anden grund havde windows allerede der overskrevet min MBR (Master Boot Record) og dermed gjort det umuligt at starte Linux. Det er jo vanvittigt, jeg fik ikke engang en besked om den ville overskrive MBR eller installere en ny bootloader.

Det hele er ikke være end at jeg satte en knoppix cd i maskinen og kom ind til mine data igen. Her kan jeg også geninstallere grub, men det er da fjollet. Suk.

Only registered users can comment.

Leave a Reply