Den første dag i Svalbard

Efter en lang tur op gennem Oslo og Tromsø kom jeg frem til min barak i Svalbard klokken 22 efter have rejst i 14 timer. Desværre lukkede forretningerne klokken 16 om lørdagen og åbnede først klokken 15 næste dag, så der gik et stykke tid før jeg fik købt morgenmad. 😀 Fra Nybyen, hvor de studerendes barakker ligger, er der 3,5 km ned til Longyearbyen og da det går ned af bakke blive jeg hurtigt klar over at jeg er mere vant til at cykle end at gå i København.

Udsyn fra min barak

Se flere billeder her.

Dagen efter gik med at falde lidt til, lære området at kende og vigtigst af alt, at få min computer på nettet. Af en eller anden grund synes de ikke man skal kunne komme på nettet ved at sætte et kabel i vægen – nej man skal bruge 802.1x godkendelse, hvilket er bøvlet at sætte op i windows og endnu mere bøvlet i linux, da deres guide var rettet mod en tidligere version af programmet. 😀

I dag, mandag, var vi på den første del af sikkerhedskurset og efter en gennemgang af sikkerhed på universitetet tog vi ud på en skydebane for at lære at skyde med riffel og signal pistoler. At skyde en isbjørn var det sidste vi lærte – det meste vigtigste var at kunne skræmme den væk og vide hvordan man skulle reagere, hvis man så en bjørn.

Only registered users can comment.

Leave a Reply