En tirsdag i Svalbard

Denne gang har ikke oplevet noget voldsomt, men vil bare fortælle om en tirsdag i Svalbard. Da jeg stod op om morgen havde jeg kun fået 4 timers søvn, da jeg hentede data fra en af mine computere i københavn på en fed men lidt teknisk måde (2 ssh tunneler hjem). Jeg havde timer klokken 9:15, så jeg jeg stod op lidt i 8 og spiste knækbrød med ost, da mælk koster 20kr literen og jeg som bekendt er lidt nærrig.

Expensive Milk


Efter to timers oceanografi blev klokken 11 og selv om jeg nok selv havde regnet med at jeg skulle tage en middagslur før studentermødet klokken 16, blev jeg lokket ned til sejlklubben, hvor jeg sammen med Ole-Christian og Michel sejlede i Kajak.

Da vandet er omkring 5 grader er det ikke en god ide at falde i uden beskyttelse, så vi tog tørddragt, handsker og sikkerhedvest på og tog ud på fjorden.

Drysuite

Friends

Jeg har aldrig rigtigt prøvet at kajakke før og kajakken var ustabil i mine øjne, så efter at have været i vandet i omkring 5 minutter væltede jeg så også i kajakken og røg i vandet. Med tørdragt på gør det ikke noget, men desværre var den ikke helt tør bag i og jeg endte med at blive helt gennemblødte i skridtet, hvilket så ret munter ud.

Ude i fjorden så vi en flok på 20-30 hvide hvaler (baluga?) svømme rundt. Jeg følte mig ikke helt sikker i kajakken og sejlede ind i mod land efter at have set på dem i et kort stykke tid. Ole-Christian og Michel havde erfaring med kajakker og blev derude. De fik også en del mere aktion. Efter kort tid svømmede en hval mellem deres kajakker og var kun omkring en meter fra hver båd. En hvid hval vejer omkring 1500kg og er 4-5 meter lang, så jeg er glad for at hvalerne ikke var legesyge og drille kajakkerne.

Whale

Efter havde sejlet med hvalerne (lyder fedt 🙂 tog vi tilbage til UNIS og deltog i et studentermøde. Det er en del praktisk opgaver at løse i studenter sammenhænge, så jeg påtog mig stå for de studerendes website og at administrere en Windows maskiner, men jeg frygter at det sidste skal blive noget af en prøvelse.
Whale

Jeg har meldt mig ind i Svalbards idrætsforening (Svalbard Turn) og spillede om aften badminton til klokken 20:30, hvor jeg endeligt fik taget mig sammen til at tage hjem og gå i seng.

Whale

Det var en lidt lang dag, som de af og til også er i København, men de fleste ting heroppe er lidt anderledes. Det er sjældent at jeg i mine mellemtimer i København tager ned til havnen og sejler rundt og ser hvaler 😀

Der er som altid lidt flere billeder at se 24 billeder fra uge 3.

Leave a Reply