Den fjerde uge på Svalbard

Det har været en travl uge på Svalbard. Onsdag havde jeg undervisning fra 9 om morgen til 19 om aften og torsdag og fredag var jeg i felten og følte mig som semi-biologi, idet vi skulle klassificere vegetationstyper i et område for at kunne sammenligne dem med sattelitdata i kurset kaldet remote sensing.

Expensive Milk

At være på felttur i Adventsdalen for at se på vegetation, var en meget anderledes oplevelse end at være fysiker i københavn. Det var ganske interessant den første dag, men da vi den anden dag havde gået rundt i 6 timer i mose med vand til over kanten af vores gummistøvler, indså jeg, at jeg nok interesserede mig mere for sattelitfotos end vådt græs, mose og gummistøvler.

Expensive Milk

Expensive Milk

Expensive Milk

Efter en altid underholdende fredagskomsammen havde en del studerende i Nybyen ondt i håret og det meste af dagen gik os med at komme til hægterne. For ikke at have brugt en hel dag på at komme sig over tømmermænd besluttede vi at tage på en aftentur op på plataubjerget og se solnedgangen. Selvom vi viste hvornår solen skulle gå ned, havde vi ikke taget højde for at bjergene blokerede udsigten, og vi gik derfor glip af solnedgangen, men turen var nu en succes alligevel.

Expensive Milk

Expensive Milk

Der er som altid lidt flere billeder at se 49 billeder fra uge 4.

Only registered users can comment.

 1. Jamen – hvor ku’ du lige vide, at vi sidder her sydpå og venter i spænding på lidt nyt fra det vilde liv. Det er som altid nogle vildt flotte billeder, man kan se. Det første nye billede virker bare lidt misvisende: en “Spare Bank”??…..Jeg mener med de priser!! En “Låne Bank” virker da mere nødvendigt!?! (Kan noget af den vegetation du finder ikke røres op med en Knorr-terning og lidt varmt vand. Man ku’ jo godt blive lidt nervøs for om en eller anden kom hjem med humleallergi……jvf. festbillederne!!).
  Flotte naturbilleder og synd at I gik glip af en flot solnedgang. Vi ka’ stikke den hernede med en fin lille/delvis måneformørkelse i torsdags. Det var ikke meget (månen havde “pandehår” à la Hitler!), men den var der!
  Fanklubben vokser (= resten af klanen!) og sender mange glade hilsner til dig!! Vi venter spændt på fortsættelsen :o)

 2. Hej Thomas

  Det lyder vel nok fedt. Vi er ret misundelige over din kajakhistorie, hvor maa det vaere vildt at vaere saa taet paa de store dyr!
  Efter billederne at doemme er naturen ret flot… Her i Limas slum er der heller ikke mangel paa oplevelser, selvom de er af en ret anderledes karakter. Nu kan vi naesten tale spansk og overalt moeder vi mange soede mennesker med helt andre vilkaar end os selv…
  Glaeder os til at hoere flere historier fra nord!
  kh Astrid og Torsten

 3. Hej Thomas
  Sikke nogle fine billeder med søde drenge og skøn natur – dem må du godt sende flere af!
  Herhjemme er det blevet modbydelig hverdag igen nu hvor vi begge er startet på RUC. Sidder begge og planlægger hvordan vi kan komme væk herfra. Stærkt inspireret af dine billedere. Måske ikke til et sted hvor man skal være iført grønne gummistøvler og jagtgevær for at gå uden for en dør.
  Vi savner dig og glæder os til at høre mere nyt fra dig.
  Knus og kys
  Stine og Ida

 4. Mange tak for de søde beskeder. Det er en god fornemmelse at vide at der er nogen der har lyst til at følge med i min tur 😀 Jeg glæder mig også til at se jer alle sammen i danmark igen.

  KH
  Thomas

Leave a Reply