En hyttetur til Bjørndalen

Når man læser til eksamen, er der mange ting som kan virke mere spændende. En af de ting er at tage på scootertur til studenterhytten i Bjørndalen, som ligger omkring 1 times kørsel fra Lonyearbyen. Vi tog afsted onsdag aften klokken 21 med slæden fuldt pakket med udstyr og mad.

svalbard


svalbard

Hytten har hverken rindende vand eller elektricitet, så vi havde en masse kul og lampeolie med. Vand fik ved at smelte sne. Det er en speciel oplevelse at være på tur på Svalbard. Selv om jeg ikke har set en isbjørn heroppe, er jeg hele tiden lidt paranoid og når jeg skulle tisse udenfor, havde jeg altid en riffel på skulderen – bare for at være sikker.

svalbard

svalbard

Det havde været samtaleemnet hele dagen om på hvilken måde man kan skaffe sig selv mest hår på brystet, og dermed blive en tand tættere på at være den ultimative mand – Sean Connery. Svaret er at bade i artiske vand i December måned i 78 grader nord. Om torsdagen gjorde Johannes ideen til virkelighed, og dagen efter følte Michel og jeg at vi umuligt kunne forlade øen uden også at have prøvet at bade på Svalbard. Lufttemperaturen var omkring -11 og vandet omkring nulpunktet (saltvand har et frysepunkt på -1.9 grader).

svalbard

Det var et ret stort chok at komme ned i vandet, og selv om jeg kun tog et par armtag og var oppe igen meget kort efter, var det nok til jeg kunne mærke mine kræfter forsvinde og at jeg begyndte at hyperventilere. Det er lidt skræmmende med kulsort vand, og jeg kan nu levende forestille mig hvor ubehageligt det må være at falde af en båd i så koldt vand.

svalbard

Den egentlige undskyldning vi havde for at tage afsted var, at vi skulle læse til eksamen og i vist omfang fik vi faktisk også læst lidt. Det var dog så mørkt i hytten, som kun er oplyst af olielamper og de to kaminer, at vi blev nødt til at læse med vores pandelamper.

svalbard

svalbard

svalbard

Som altid er der lidt flere billeder at finde på 44 billeder fra Bjørndalen

Only registered users can comment.

  1. Altså, det er ikke badevejr. Pas nu på du ikke forkøler dig!
    Det havde vi aldrig gjort.
    kys fra mor og far

  2. Virkelig sjove billeder denne gang! Nu ønsker jeg mig både huen og en pandelampe:).
    Christian, Torben og jeg er ved at arrangere jule-hygge d. 22. december. Er dig og Pernille hjemme til den tid?
    Kærlig hilsen I

Leave a Reply