WordPress 2.2.2, phpAlbum 0.4.1.14 og Adsense

WordPress
Der er gået et stykke tid siden at jeg havde opdateret WordPress og phpAlbum, så i dag tog jeg mig tiden til at lave en fuld backup og derefter opdatere begge systemer. Jeg brugte tidligere WordPress 2.1, men havde nogle små problemer som sammen med sikkerhedsaspektet gjorde det til en god ide at opgradere. Jeg bruger den danske oversættelse, som kan hentes på:
www.wordpress.dk

phpAlbum
phpalbum.png Jeg har en masse billeder fra Svalbard som jeg gerne vil vise folk. Til det bruger jeg www.phpalbum.net, som er et lille frit script som klare det meste for mig. Jeg lægger blot billederne op på serveren og så genere phpAlbum alle undersider og holder styre på kommentarer og den slags. For at kunne referere til en ekstern side fra statiske side WordPress bruger jeg plugin’et Redirectify.

Da jeg har omkring 790 billeder liggende ville det fylder utroligt meget hvis det skulle ligge der i de oprindelige størrelser. Derfor har jeg skrevet et lille bashscript til resize dem til en mere fornuftigt størrelse. Med dette script fylder mine 790 billeder kun 106 Mb. Galleriet kan ses www.tjansson.dk/phpAlbum/.


#!/bin/bash
#Thomas Jansson

counter=0
totalcount=`ls -l | sed -n '/\.[Jj][Pp][Gg]/p' | wc -l` #counts the number of files in the folder

for tmppicture in `ls | sed -n '/\.[Jj][Pp][Gg]/p'` # attacks jpg and JPG files
do
    picture=`echo "$tmppicture" | sed 's/ /-/p'`
    if [ -f $tmppicture ]; then
        let "counter +=1"
    else
        mv "$tmppicture" "$picture"
        let "counter +=1"
    fi
    nice -n 19 convert -quality 75% -resize 1024x768 +profile "*" $picture lille-$picture
    echo "Number " $counter "of " $totalcount
done
exit 0

Google Adsense – reklamer
Selv om jeg sjældent selv ser nogen reklamer på mine side, da jeg bruger Firefox plugion’et www.adblockplus.org synes jeg nogen af de eneste reklamer jeg overhovedet kan holde ud er Googles, da de generelt ikke blinker eller tager for meget opmærksomhed. Derfor er der nu reklamer på min blog, da kan hjælpe mig til at betale webhotellet og DK-hostmaster udgifterne.

Da jeg ikke gad at indsætte kode i de poster jeg allerede havde skrevet har jeg brugt plugin’et Adsense Injection!, som automatisk sætter reklamer ind på siderne, så kan man også selv vælge typen og mængden – meget smart. 😀

Leave a Reply