Den nemmeste måde at få video på wordpress

Min kæreste spiller blokfløjte på konservatoriet I Odense og havde et par videoer, som hun gerne ville have på nettet. Det er selvfølgeligt ikke noget problem at lave links til xvid konverterede avi film, men så kommer man i problemer med alle dem der ikke kan afspille disse typer film, da de mangler de rette codec. Derfor vil jeg gerne have at filmene skulle ligge i en flash afspiller, så ville virker tilgængeligt i en browser og at filstørelsen ikke var stor.

[MEDIA=1]

Flowplayer and ffmpeg
Det første jeg prøvede var flowplayer, flvtool2 og ffmpeg. flowplayer er en række flash scripts til at indlejre videoer i webside, flvtool2 er et ruby script til at manipulere med flash videoer og ffmpeg er meget lækkert program der kan konvertere, optage og streame video og audio.

På flowplayer’s hjemmeside er der detaljerede oplysninger om hvordan konvertere en film og lægger den på nettet, se
flowplayer.org/documentation/encoding:


ffmpeg -i movie.[avi] -s 320x240 -ar 44100 -r 12 movie.flv
cat movie.flv | flvtool2 -U stdin movie.flv

problemet var bare at ffmpeg under ubuntu ikke dannede flv filer med lyd. Det kunne selvfølgeligt løses ved at hente kildekoden og kompilere ffmpeg selv, men det tager tid. Endvidere havde jeg problemer med at få wordpress og flowplayer til at fungere sammen.

Wordtube og Riva FLV Encoder
Løsningen på det hele var et wordpress plugin kaldet wordtube og en Windows video konverter, der også er basseret på ffmpeg, kaldet Riva FLV Encoder. Riva konverteren gjorde det meget nemt at lave en flv fil med lyd, men der ingen rigtig forskel på det og normal ffmpeg.

Wordtube er et helt fantastisk plugin. Det gør det nemt at uploade og administrere videoer og musikfiler og få dem vist på forskellige måder. Det bedste er næsten at man kan administrere hvordan filerne skal vises centralt, så man ikke behøves at ændre hver eneste blog post. Nedenfor er et billedet af administrationsiden i wordpress.Wordtube administrations panel. Klik for at se billedet i fuld størrelse.

Links:
http://alexrabe.boelinger.com/wordpress-plugins/wordtube/
http://www.rivavx.com/?encoder

Only registered users can comment.

  1. tak for dit indlæg om wordtube
    et enkelt spørgsmål – når jeg er inde i adminstrations vinduet, som du har afbilledet – hvordan får jeg det uploadet til bloggen.

    vh
    søren jensen

Leave a Reply