Så blev det mørkt!

Der er gået et stykke tid siden jeg sidst har skrevet noget om mit ophold på Svalbard, og der er to grunde til. For det første er der nu blevet kulsort udenfor døgnet rundt, hvilket medfører, at der ikke er samme mængde af udendørs aktiviteter at tage billeder af. For det andet har jeg lige afsluttet faget “Polar Ocean Climate”, så eksamenslæsningen har også taget meget af min tid, hvilket kun efterlader få ting som er interessante at tage billeder af og skrive om.

svalbard

Jeg har tillagt mig et stort og til tider ret irriterende skæg, men det er sjovt at se det vokse og skæget understreger vikingelooket, så det har et formål. For tiden har vi et par plusgrader og del blæst, hvilket har smeltet sneen og lavet et solidt lag af is over alle stier og veje. Billedet nedenfor er taget i dag ved 12 tiden og viser dels hvor meget is der er, og dels hvor mørkt der er heroppe på det lyseste tidspunkt af døgnet.

svalbard

Af og til er der meget vind heroppe, og selv om temperaturen var omkring frysepunktet, frøs jeg mere end ved -18 grader, da vinden køler kroppen ret effektivt. Jeg har taget en video af den stærke vind her: strong-winds.avi (4,3 Mb). Da videoen blev optaget var gennemsnits hastigheden af vinden 15 m/s med stød op til 18 m/s.

svalbard

Den 19 november blev jeg 24 år, og jeg blev fejret af mine venner med middag i barak 13. Vi havde alle ondt i håret fra aftenen før, hvor jeg havde holdt fest i mit køkken. 😀

svalbard

Når menuen ikke står på hårdkogt universitet, spiller jeg gerne badminton i Svalbard hallen og vi er en del spillere på Svalbard. Mange af de studerende er dygtige klatrere og klatring er måske en af de mest populære sportsaktiviteter blandt studerende.

svalbard

Disse billeder er fra perioden mellem den 26 oktober, hvor solen sidst gang kan ses, og den 14 november, hvor solen er 7 grader under horisonten, og der effektivt er kulsort hele døgnet rundt.

svalbard

svalbard

Der er lidt blandede billeder at se på: 28 billeder fra samling 8 og 27 billeder fra samling 9.

Only registered users can comment.

 1. Hej Thomas( eller er det Godnat Ole?)!
  Rigtig hjerteligt tillykke med de 24 vintre(!). Er det nu jeg skal fortælle dig, jeg har været 5 dage på kongres i Nice i 20 graders varme og fuld sol? Sikke modsætninger i november måned.
  Her er alt vel.
  Terminsprøverne for de små pus er lige overstået, karakterbøgerne står for døren efterfulgt af de festlige forældrekonsultationer!!!
  Man kunne næsten ønske sig til Svalbard!!!!!!!!!!!!!!!

  Vi glæder os til snart at se dig igen og høre historier fra det (u)virkelige liv!!
  Det har været en stor fornøjelse at følge din odyssé, du gæve viking,- så hav det nu godt det sidste stykke tid, du har tilbage deroppe.
  (Hvornår er det egentlig, du kommer hjem?).

  Masser af dejlige efterårsknus fra Claus & Pia.

 2. TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN!!!!!
  Forsinkelsen må skyldes tidsforskellen… Jeg får jetlag bare ved tanken!
  JEg nære stor respekt for dit tillagte skæg! Det er ikke ofte man bliver præsenteret for sådan en måtte;-)
  Det kan være jeg har et job til dig hvis du ikke skal noget den 24. december? 😉

  Afslutningsvis vil jeg blot pointere at jeg nærer dyb respekt for jeres druk-stil idet et af billederne viser hvordan der drikkes Rød Ålborg af syltetøjsglas – når det kniber med servicen må man tage alternative midler i brug (målet helliger midlet; man må gerne smide syltetøj ud hvis det hjælper én til at drikke sig i hegnet – på den anden side af grøften)

  Håber du har det godt! Det lader det til! Det bliver godt at få dig hjem igen!
  Hvornår får vi egentligt det?

  Mange varme og lyse efterårshilsener Peder (skal også hilse fra Bolette!)

 3. Pia og Claus: Mange tak for hilsnen. 20 grader og fuld sol lyder slet ikke dårligt :D. Det man savner mest heroppe er lidt sollys, men det gør det endnu mere spændende at komme hjem og se den danske vinter, som minder om sommeren på Svalbard 😀

  Peder: Igen mange tak for hilsnen. Jeg har faktisk fjernet skægget ned til 4mm, da de kløede så meget, men regner med at bygge det op over den næste måned. 😀 Køkkenerne heroppe er ret dårligt udrustet og syltetøjsglas er slet ikke så dårligt. 😀 Hils endeligt Bolette igen! 😀

  Jeg kommer hjem den 11 December, men er kun i landet i et døgn før jeg tager til Stokholm for at hente Pernille hjem til Danmark, så vi kan flytte sammen i min lejlighed. Det glæder jeg mig ret meget til 😀

Leave a Reply