Passwordsafe – passwordmanager til Linux og Windows

Med tiden har jeg akkumuleret flere og flere passwords jeg skal huske for at kunne logge ind på forskellige systemer. Det er ikke en holdbar ide at prøve at huske dem alle og heller ikke at skrive dem ned på en seddel. Et kort forsøg med en GPG krypteret fil viste sig også for besværligt.

Passwordmanager
Løsningen var at bruge en passwordmanager som kan gemme alle mine passwords under et stærkt password. Jeg startede ud med det konsol baserede pwman.sourceforge.net/, men blev senere klar over at jeg ville have muligheden for at kunne læse filerne under Windows når situationen bød det, så jeg ønskede et program opereres på flere styresystemer.

passwordsafe

PasswordSafe
Min løsning blev MyPasswordSafe, som er en Qt baseret version af PasswordSafe, som er en opensource Windows passwordmanager. MyPasswordsafe arbejder stadigt med passwordsafe version 2.x datafiler, så kryptering er lavet med Blowfish kryptering, hvor passwordsafe 3.x datafiler er krypteret med Twofish. Passwordsafe er dog bagudkompatibelt og kan sagents læse passwordsafe 3.x datafiler.

sshfs
PasswordSafe har været en stor hjælp i sig selv, men forbundet med sshfs, se min artikel om sshfs – FUSE, sshfs og encfs, kan jeg fra min bærbare altid bruge den samme datafil ligemeget hvor jeg er i verden og stadigt være sikker på at min stationære bruger samme fil.

(Bedre) Alternativer?
Da jeg er ganske klar over der er et hav alternativer tilgængeligt online kunne jeg godt tænke mig at hører om nogen af mine læsere har erfaringer med andre og eventuelt bedre alternativer.

Only registered users can comment.

Leave a Reply